​Ky është orari i seksit

2017-03-03 në ora 22:22

Ora ideale, madje gjysëm ora është nga 6.30 deri në orën 7.00, para mëngjesit sepse dihet është më mirë të ndjehesh i lehtë para se të bësh seks. Sipas specialistëve të një qendre kërkimore në qytetin e Torinos, çelësi për të ngjizur një fëmijë të shëndetshëm është përmes aktivitetit seksual të mëngjesit.

Në mbrëmje kam momente në të cilat, larg nga aktivitetet e përditshme çiftet mund të kenë intimitetin e tyre të qetë dhe të çlirët, por është e vërtetë që ndonjëherë në mbrëmje partnerët ndihen të lodhur dhe më dëshirën e vetme për të fjetur gjumë.

Lodhja, përbën në fakt një nga arsyet kryesore të refuzimit të seksit, si për meshkujt dhe për femrat, kur energjitë të ruajtura për të provuar ndjenjën që i ndez partnerët veniten plotësisht pas një dite të lodhshme të mbushura me impenjime.

Në të kundërt, mëngjesi të fal një ndjesi totalisht të ndryshme, me mendjen e freskët, trupin e qetësuar, nervat e çlodhura është më e lehtë të ndjesh dëshirën për të rrëmbyer partneren dhe nisur ditën në një mënyrë të tillë aq eksituese.

Gjysëm ora që nuk duhet humbur është nga ora 6.30 deri në 7, kur mashkulli shfaq edhe nivelin më të lartë të testosteronit, ndërsa tek femra dallohet kulmi i aftësisë riprodhuese, ndikuar nga hormon i Lh.

“Ky është momenti më i lartë i ndjeshmërisë dhe i aftësive prodhuese si tek femra edhe tek mashkulli”, shprehet specialisti Alessandri Di Gregorio, “gjendja e eksitimit seksual që u intereson të dy partnerëve pasi mes tyre krijohet një gjendje tej kufijve të eksitimit”, shton ai. Edhe biologu gjerman Liebe & Beziehungsblog, konfirmon se “ora e shenjtë e seksit”, është nga 8 deri në 9 të mëngjesit, kohë kur gjaku i mashkullit shpërthen nga testosteroni , por në është orën 7 të mëngjesit momenti kur përqendrimi i hormoneve në gjak është pothuajse 6 herë me e lartë se pjesën e mbetur të ditës.

Kjo u mundëson partnerëve një seks më të kënaqshëm, dhe një lidhje më të fortë si në intimitet edhe në dashuri, pasi qetësia u dhuron atyre më shumë ngrohtësi, nga ana tjetër hormonet u dhurojnë atyre më shumë eksitim. “ Nuk e di se kush mund të ishte kohë me e mirë se kjo që ne kemi konstatuar për të bërë seks, pasi deri tani tek te gjitha çiftet ka pasur një ndikim më se pozitiv”, përfundon De Gregorio.

Të njëjtin mendim ndan dhe Jurgen Zulley , profesor i universitetit të Rigensburg­ut, i cili deklaron se momenti më i mirë i ditës për të bërë dashuri dhe për t’i dhuruar njëri tjetrit kënaqësi është nga ora 6 deri në 9 të mëngjesit, pasi në këto 3 orë eksitimi hormonal është më pikën e tij më maksimale. Konfirmimet vijnë edhe nga pjesa tjetër e Evropës.

Në një revistë franceze ku është zhvilluar një sondazh për zakonet seksuale të çifteve rreth 21% e femrave franceze preferojnë mëngjesin, 16% pasditen, ndërsa 33 % e meshkujve janë të gatshëm të bëjnë seks në çdo moment. Pjesa më e madhe e çifteve konfirmon shenjtërinë e seksit të hatashëm 30 minutësh, 20 % preferojnë më shumë se 30 minuta, ndërsa 10% preferojnë më pak se 20 minuta.

Oraret

6­.30­ piku i seksit, i cili vazhdon pozitivisht deri në 8.30 duke u pakësuar deri në 10. Nga ora 12.30 deri në pasditen e vonë të orës 18.00 paraqiten vlera shumë të ulëta për të pësuar edhe më shumë rënie në orët e mbrëmjes, deri në mesnatë.