10 arsyet pse bebet nuk i zë gjumi

2017-04-21 në ora 21:53

Ekziston një shpresë se foshnjat flenë shumë, 12 orë gjatë natës, 4 ose 5 orë gjatë ditës, se ato do të fillojnë të flenë  gjatë natës pasi të mbushin 6 javë, se ato mund të qëndrojnë në krevatin e vet…

Bebet në përgjithësi kanë nevojë për shumë gjumë, po, por kjo nuk do të thotë se ata do të flenë me lehtësi.

Ne shpesh dëgjojmë prindërit që “luftojnë” gjatë natës për një sy gjumë.

10 arsyet pse bebet zgjohen:

Ata janë të uritur

Ata janë të etur

Ata janë të mbi-lodhur

Ata kanë nevojë për lëvizje

Ata kanë nevojë për të thithur, qoftë gji apo biberon

Dalja e dhëmbëve është e tmerrshme

Mësojnë një aftësi të re. Fëmija mëson të rrokulliset, zvarritjet, përtyp, të qëndrojë në këmbë, apo diçka tjetër? Disa bebe kur mësojnë aftësi të reja do të zgjohen në mes të natës për të ushtruar.

Ata kanë dhimbje, ose janë të dobët. Bebet janë të ndjeshme për gjëra të vogla; dhimbje gjatë daljes së dhëmbëve, dhimbje barku, ftohjet dhe kollitet…

Ata kanë nevojë për një ndryshim rutine

Ata duan të jenë pranë jush. Bebet duan të jenë të afërt me prindërit e tyre.