10 fakte që çdo grua duhet të dijë rreth qimeve në zonën intime

2018-08-16 në ora 15:55

Ne të gjithë i kemi ato, dhe shumica prej nesh dëshirojmë t’i largojmë.  Në fakt, 95% e burrave dhe grave të anketuar nga studiuesit në një studim kishin hequr qimet e tyre pubike të paktën një herë në katër javët e fundit.

Por, duke pasur parasysh sa pak ka dhe sa pak njerëz e shohin atë, shumë prej nesh kanë ndjenja të forta për atë që po ndodh atje dhe shumë pyetje rreth asaj se çfarë të bëjë me të. Ashtu si shumica e gjërave në trupin tonë, ekziston një arsye, transmeton Gazeta Shneta.

Pra, para se të hiqni qimet pubike shkurtojini ato në një formë të zemrës, ose bëni çfarëdo tjetër që dëshironi me të, ka disa gjëra interesante që duhet të dini për këto qime në zonën pubike.

Mendoni ato si jastëk mbrojtës. “Flokët pubike sigurojnë një barrierë mbrojtëse për trupin tonë”, thotë Jessica Shepherd, MD, një kirurge gjinekologjike. “Kjo ndihmon për të shmangur bakteret dhe patogjenët e padëshiruar nga hyrja në zonën vaginale Kjo mund t’ju ndihmojë të parandaloni marrjen e infeksioneve të majave dhe infeksioneve të tjera të ngjashme.

Nuk ka dallim higjienik nëse i hiqni apo jo. Më shumë se 83% e grave i heqin qimet pubike, por sipas tyre shumica thonë se këtë e bëjnë për shkaqe higjienike, megjithatë nuk ka ndonjë dallim higjienik rreth  heqjes apo jo të qimeve pubike./Gazeta Shneta/