10 gjërat që bebet urrejnë kur janë brenda në barkun e nënës

2018-08-30 në ora 11:32

Kur një grua është shtatzënë, ajo emocionohet për dhe reagon për gjërat nga më të vogla.

E edhepse bebet nuk mund të shohin se çfarë nënat e tyre i blejnë, qoftë rrobat ose gjëra tjera që i duhen, ata mund të ndjenjë shumë nga ajo se çfarë po ndodh jashtë barkut të nënës, përcjell Gazeta Shneta.

Që nga shija e ushqimit, dritat apo edhe zhurma nga më të ndryshme, bebet dëgjojnë dhe ndjejnë gjithçka.

E shumë nga këto gjëra atyre i pengojnë e madje i urrejnë kur ndodhin. Këto janë:

1. Kur nëna qesh shumë dhe me bark: nëna e lumtur e bën beben të lumtur, por nëse nëna zgjedh të qeshë me bark, atëherë e prish rehatinë e bebes dhe e bën të ndihet si në trampolinë.

2. Prekje dhe goditje e vazhdimshme e barkut: është shumë argëtuese të luani me barkun, sidomos në tremujorin e tretë të shtatzënisë. Por goditjet e vazhdueshme i pengojnë shumë fëmijës.

3. Zhurma të papritura, të mëdha: bebet mund të dëgjojnë zëra në bark, dhe ata urrejnë zhurma që ndodhin papritur dhe që janë të mëdha.

4. Kur nëna është e stresuar: çfarëdo që ndjen nëna, e ndjen edhe bebja. Nëse jeni të stresuar, nivelet e hormoneve do të rriten ‘çmendurisht’, që do të ndikojë edhe tek bebja gjithashtu.

5. Dritat të drejtuara në bark: ju mund të pëlqeni të luani me këto drita, pasi e bëni beben të reagojë, por nëse e bëni këtë shpesh, ata mund të mos e pëlqejnë e madje të mos reagojnë fare, nëse vazhdimisht i prishni rehatinë me to.                           Too Much Of Peek-A-Boo Lights!

6. Lëvizje të vazhdueshme në gjum: njësoj si kur qeshni, edhe nëse lëvizni shumë në gjumë i pengon shumë fëmijës, sidomos kur ata pushojnë ose po flejnë. Mundohuni të lëvizni sa më pak dhe nëse duhet patjetër, atëherë bëjeni shumë ngadalë.

7. Ushqime të djegësta: sa herë që hani ushqim të djegës, bebet menjëherë lëvizin dh e atë jo në mënyrë të lezetshme.

8. Nëna me depresion, fëmija i pikëlluar: kuth thamë se bebet urrejnë kur qeshnni me bark, nuk do të thotë se ata duan që ju të mos jeni të lumtur. Nëse ju jeni të pikëlluar ose me depresion, bebet e ndjejnë këtë, e ata madje edhe qajnë në bark.

9. Kur nuk kanë shumë hapsirë: kur bebet rriten, ata sigurisht se kanë më pak e më pak hapsirë në bark. Sigurisht, ju nuk knei mundësi për të bërë shumë për këtë gjë, përveç të zgjeroheni më shumë e të mos qëndroni të mbledhur.

10. URIA: kur ju jeni të uritur, edhe bebet janë të uritura. Ata urrejnë të qëndrojnë pa u ushqyer dhe menjëherë fillojnë të godasin e të lëvizin. Kështu që, sa herë e ndjeni pak nevojën për të ngrënë, menjëherë drejtohuni për në kuzhinë./gazetashneta