10 gjërat që foshnjat janë të afta të bëjnë në bark: Gjithçka që duhet të dini

2018-06-01 në ora 12:44

Nga konceptimi i foshnjës deri në hyrjen e tij në botë, çdo sekondë kalon në atë që do të jetë një personalitet i madh dhe unik. Përveç lëvizjeve më të dukshme që nënat ndjejnë, këtu janë 10 gjëra të çmuara që bebet  bëjnë përpara se të lindin:

Ndjeni dhimbje: Ndërkohë që debatet vazhdojnë, shumë mjekë duket se konfirmojnë se foshnjat ndjejnë dhimbje qysh në javën e 8-të të shtatzënisë; Ëndrra: Ëndërrimi i fëmijës dëshmohet nga lëvizja e shpejtë e syve.

Mendojnë: Valët e trurit të fëmijës janë regjistruar që në fillim të 6 javëve; Gogësima: Pas një nate të gjatë, një mish i mirë mund të jetë në rregull, transmeton Gazeta Shneta.

Ndjeshmëria ndaj dritës: Studiuesit kanë përcaktuar se një fetus mund të jetë i ndjeshëm ndaj dritës. Duke ndriçuar një dritë mbi barkun e nënës, sytë e foshnjës duket sikur dridhen kur drita ndriçon në fytyrë; Frikësohen: Bebet kanë frikë nga ndonjë tingull i papritur sidomos kur nëna teshtin.

Erë: Foshnjat nuhasin erëra të këqija si cigarja, ose gëzojnë ato të mira si ushqimi i nënës; Marrin frymë: Edhe pse një fëmijë merr oksigjen përmes kordonit të kërthizës, muskujt e mushkërive zhvillohen derisa imitojnë frymëmarrjen e nënës./Gazeta Shneta/