2 gjërat për humbjen e flokëve që secila femër duhet t’i dijë

2017-07-12 në ora 17:40

Nëse mendonit se humbja e flokëve është vetëm një shqetësim për burrat, mendojeni përsëri.

Rreth një e treta e grave përjetojnë humbje të flokëve në një kohë në jetën e tyre. Në mesin e grave post-menopauzale, dy të tretat vuajnë nga thinjat e flokëve, sipas shkollës së Harvardit.

Kjo do të thotë se vetëm në Shtetet e Bashkuara, më shumë se 52 milion gra do të përjetojnë humbjen e flokëve bazuar në popullatën aktuale, transmeton Gazeta Shneta.

1. Kaloni në produkte të cilësisë më të lartë të flokëve

Produkteve të flokëve janë më të përhapura se kurrë. Ngjyrat, shampot, kondicionerët, zbardhuesit – shumë produkte të flokëve përmbajnë kimikate të ashpra dhe pengues të hormoneve që thithin në poret tuaja dhe shpërndahen në ajrin që thithni.

2.Largohuni nga pilulat e hormoneve të lindjes

Thinjat e flokëve është një nga efektet anësore më të zakonshme të pilulave të hormoneve të lindjes, duke prekur rreth 25% të grave që e përdorin atë. Ato përfshijnë:

Kontraceptivët oral
Implantet progjestive
Injeksionet e hormoneve
Unazat vaginale