3 kiwi në ditë, për ta luftuar sëmundjen e hipertensionit

2017-04-20 në ora 20:09

Hipertensioni është njëra ndër sëmundjet më shqetësuese të ditëve tona. Kjo është një gjendje kritike mjekësore ku stresi i gjakut i arterieve shtohet vazhdimisht. Përveç kësaj, presioni i lartë i gjakut gjithashtu mund të rrisë fazat e sheqerit tuaj në gjak dhe të shpeshtoj shanset e diabetit.

Kiwi-t janë fruta tropikal, të pasur me magnez dhe kalium që mund të rregullojnë stresin e gjakut dhe të përmirësojnë mbretërinë kardiovaskulare shkruan Natural Medicine Box, transmeton Gazeta Shneta.

Përveç rregullimit të stresit të gjakut, ngrënia e tre kivi në ditë mund të përmirësojnë edhe shëndetin tuaj gjeneral.

Konsumoni ato shpesh, që të keni më shumë përfitime shëndetësore./Gazeta Shneta/