3 simptoma që tregojnë se foshnja juaj ka probleme me frymëmarrjen

2020-06-09 në ora 07:07

Nëse e keni vërejtur frymëmarrjen tek të porsalindurit paksa në mënyrë të çrregullt, mund të pyesni veten nëse gjithçka është normale me foshnjen tuaj.

Të porsalindurit kanë modele të dallueshme të frymëmarrjes, kështu që ajo që mund të duket e pazakontë ose alarmante për ju mund të jetë në të vërtetë normale për të porsalindurin tuaj shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mos u bëni aspak merak nëse foshnja juaj duket se nuk po merr frymë si duhet. Foshnjat mund të marrin frymë vetëm përmes hundëve në dy muajt e parë të jetës.

Kjo nuk duhet të shkaktojë shqetësim. Sidoqoftë, kushtojini vëmendje shenjave të tjera të shqetësimit të frymëmarrjes dhe kontaktoni menjëherë mjekun nëse:

-Ngjyra e trupit kthehet blu e tëra apo në zonat që marrin shumë rrjedhje të gjakut (buzët, gjuha dhe vagina, për shembull);

-Ka një shkallë të rritur të frymëmarrjes (më shumë se 60 frymëmarrje në minutë);

-Përpjekjet për të marrë frymë, të cilat mund të dallohen nga hundët ( kur gjoksi tërhiqet në mënyrë të pazakontë)./GazetaShneta/