5 arsyet përse nuk po mbeteni shtatzënë, keni kujdes sidomos me të katërtën

2018-08-12 në ora 08:24

Edhe përse shtatzania është një ndër gjërat më të dashura nga gratë, ndonjëherë kjo eksperiencë bëhet e pamundur për shkak të disa faktorëve të jashtëm.

Ngrënia e një diete të ushqimeve të skuqura ndikon jo mirë në fertilitet, që do të thotë se ovulimi nuk ndodh në kohën e duhur, apo mund të mos ndodh fare.

Nuka ka ndonjë dyshim se ushtrimet janë pozitive, por nuk duhet ta tejkaloni masën e rekomanduar nga mjeku. Bërja e tepërt e ushtrimeve mund të ndikojë në balancën tuaj të energjisë dhe të ndikojë negativisht në ciklin tuaj.

Duke pasur një masë të trupit më të ulët se që është normalja mund të ju vërë në një rrezik të mosfunksionimit ovarian, infertilitetit dhe lindjes së parakohshme. Çrregullimet e ngrënies gjithashtu mund të shoqërohen me një masë të trupit më të ulët dhe ndonjëherë mund të ndikojnë negativisht tek menstruacionet si dhe tek fertiliteti.

Studimet poashtu zbulojnë se fertiliteti i një gruaje  preket ndjeshëm nga stresorët e jetës, duke përfshirë punën e përditshme, familjen si dhe jetën shoqërore. Të jesh në gjendje të përballosh këto probleme ka goxha ndikime negative.

Mbase është e vështirë për të bërë parashikime të sakta, veçanërisht nëse cikli juaj është i parregullt. Megjithatë, teknologjia mund t’ju ndihmojë. Mund të zbuloni saktë se kur po ovuloni./GazetaMetro/