5 gjëra që do doja t’i dija para se të hyja në operacion cezarian

2018-06-03 në ora 11:16

Dhimbjet do të jenë vetëm duke u shtuar derisa do të jetë një lehtësim i madh, pasi keni dëgjuar një grua duke bërtitur një ditë më parë, një anestezion është zgjidhja e përkryer.

Dhe këtu janë gjërat që ju do të kuptoni pak para, gjatë dhe pas operacionit cezarian dhe të arrini në një përfundim. Shkoni poshtë për vendimin:

Nuk do të ketë asnjë ‘luftë’. Gjilpërat e epiduraleve ose anestezia do të duken si pickime të thjeshta në krahasim me fillimin e procesit të lindjes. Dhe pastaj do të futet një kateter. Duart dhe këmbët tuaja do të jenë të lidhura.

Ju do të ndjeni gjurmët e hidhërimit që lëvizin nëpër trup, dhe papritmas gjithçka mpihet. Ju do të jeni në gjendje të shihni dhe dëgjoni. Faleminderit mirësisë, ata do të kenë ekranin e vendosur para syve tuaj, që të mos ju mashtrojnë prerjet. Ju do të dëgjoni kirurgun duke pyetur nëse mund të ndjeni ndonjë gjë. Kur është ‘Jo’, është koha që ata të shkojnë, transmeton Gazeta Shneta.

Ju do të dyshoni papritur në qoftë se kirurgët janë duke u përpjekur për bisturi që ata braktisën brenda jush para se të jeni të gjitha të qepura. Kjo është se sa energji do të jetë tërheqja. Dhe ata do t’ju thonë se ju mund të përjetoni disa herë presion.

Ju do të merrni për të parë fëmijën, putheni, por jini të gatshëm të ushqeni me gji pak më vonë se sa pritej në dërgesat normale. Ndërkohë, fëmija juaj do të ushqehet me qumësht me formulë. Pra, mos u habitni nëse fëmija juaj duket se po i afrohet personit të shisheve, duke ushqyer atë deri sa të jetë koha sërish për gjidhënie./Gazeta Shneta/