5 Gjërat që do t’i bënit ndryshe si një nënë e re

2018-02-05 në ora 11:26

Si një nënë e re, ju nuk e dini gjithmonë se çfarë duhet të prisni kur bëhet fjalë për rritjen e djalit ose vajzës tuaj. Si absolutisht e lumtur sa është kjo kohë, amësia mund të jetë e mbushur me zhgënjimin, konfuzionin – dhe madje me keqardhje shkruan Pregnancy Magazine transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa ju në fund të fundit keni për të gjetur rrugën tuaj si një nënë, kujdestare dhe ofruese, ne jemi të lumtur për të ndarë disa mësime që kemi mësuar përgjatë rrugës.

Duke e kthyer prapa, këto janë ato që shumë nëna do të donin t’i bënin ndryshe:

Shqetësoheni më pak për momentet

Çdo prind dëshiron të sigurojë që fëmija i tyre po zhvillohet si duhet dhe do të shqetësohet nëse janë duke përmbushur arritjet e rëndësishme. Por më vonë do të gjeni se ato nuk kanë rëndësi. Bebet mund të mos jenë të gatshëm të fillojnë të ngurta në katër muaj ose të mësojnë të zvarriten me tetë, por do të ketë gjëra të tjera që i takojnë para se të “priten”. Mos u shqetësoni për momentet dhe le të ndodhin gjëra të natyrshme.

Udhëtimet

Udhëtoni më shumë me fëmijët tuaj derisa keni pak. Sigurisht, ata nuk do të kujtojnë udhëtimin në Nju Jork apo në Çikago, por ju do ta kujtoni. Kaloni sa më shumë kohë duke bërë sa më shumë gjëra të jetë e mundur, sepse ata nuk do të jenë përgjithmonë të vegjël. Plus, duke përfituar nga përfitimet e tilla si fluturimet falas për foshnjat para se të arrijnë moshën 2 vjeç është një përfitim që nuk do të pendoheni. Mundohuni të bëni një pushim familjar çdo vit, ndërsa fëmija juaj është në moshë, kështu që ju mund t’i prezantoheni botës.

Bleni më pak lodra

Ndërkohë që mund të jetë e vështirë të mos shfletoni rreshtin e lodrave çdo herë që të shkoni në një dyqan për fëmijë, mos blini aq shumë lodra. Jo vetëm që kjo do të marrë përsipër dhomën tuaj të ndejës ose zonën e lojës, por fëmijët shpesh gjejnë gjëra të tjera për të luajtur me ato që nuk janë lodrat e tyre, siç është shishet e ujit që sapo keni vendosur në tavolinë ose pipat.

Thithje të gishtit

Ndërsa fëmijët tuaj të rriten, do të zbuloni se duhet të keni bërë gjëra të tilla si ndalimi i thithjes së gishtit më shpejt ose hedhja poshtë e një bashkëbisedimi dhe futja në krevat fëmijësh para se të bëheshin të varur nga prekja. Nëse një fëmije i pëlqen thithja e gishtit të madh në gojën e tyre, përpiquni t’i largoni ato para se të arrijnë të jenë në klasën e parë dhe ende të thithin.

Kujdesu per mua

Megjithëse ju duhet të jeni ofruesi i kujdesit përfundimtar për fëmijën tuaj, sigurohuni që jeni duke u kujdesur për veten. Me fëmijën e parë, ne të gjithë shpesh harrojmë të kujdesemi për veten, sepse jemi aq të shqetësuar për të porsalindurin. Mos harroni t’i jepni vetes disa kohë të qetë çdo ditë. Kaloni fëmijën tek baba ose një anëtar i familjes kështu që mund të qëndroni vetëm për një kohë. Por në fund të fundit, sigurohuni që të përqafoni dhe të gëzoni të qenit një mom në fillim – kjo ndodh vetëm një herë.

Tani është rradha juaj: Na tregoni në komente – çfarë është një gjë që shpresoni ta bëni si një nënë e re? / Gazeta Shneta