5 këshilla se si duheni të kujdeseni për vaginën tuaj gjatë verës

2020-06-21 në ora 16:01
Muajt e ngrohtë janë koha kryesore për infeksionet, fryerjet, ënjtje, shpërthime dhe acarim të përgjithshëm në rajonin tuaj pubik.
 
Por mos keni frikë, këto këshilla mund të iu ndihmojnë që ju të keni një vaginë të shëndetshme pavarësisht kohës.
 
UTI gozhdon në verë
Megjithatë infeksionet e traktit urinar nuk janë një çështje me vaginën në mënyrë specifike. UTI janë më të zakonshme tek njerëzit me vagina sepse është më e lehtë në përhapjen e baktereve në uretër, veçanërisht për njerëzit të cilët seksin e kanë penetrues. Shkalla e infeksioneve të traktit urinar rritet në verë, veçanërisht në njerëzit me vagina.
 
Çrregullime dhe ënjtje
Nëse jeni tip i cili i pëlqeni veshjet verore të shkurta dhe fundet atëherë ndoshta ju jeni tashmë të vetëdijshëm për barkun e kofshës. Por, të gjitha ato fërkime dhe djersa mund të çojnë në ënjtje. Për fat të mirë ka hapa që mund të ndërmerreni për të parandaluar dhimbjen dhe ënjtjen e labiave.
 
Udhëtimi mund të shkaktojnë ndjesinë e dhimbjes së legenit
Shumë njerëz që udhëtojnë gjatë verës dhe për ata që vuajnë nga dhimbja e legenit, udhëtimi mund të thotë shpërthim.
Largimi i pubes mund të çojë në infeksione
Heqja e pubes posaçërisht rreth vijës bikini mund të çojë në qime që rriten nën lëkurë dhe të keni gunga të kuqe ose infeksione. Kjo rruarje mund t’ju gërryejë gjithë verën.
 
Rreziku i STI mund të rritet
A keni vënë re ndonjëherë se jeni më aktiv seksualisht gjatë verës? Kjo është pjesërisht për shkak të efekteve të dritës së diellit në trup duke ërfshirë rritjen e energjisë dhe besimin. Pavarësisht, një studim i vitit 2016 zbuloi se numri i partnerëve dhe diagnoza e PID u rritën në fund të verës dhe vjeshtës./GazetaShneta/