5 përfitimet e shtatzënisë që zgjasin për tërë jetën

2018-05-31 në ora 16:15

Shtatzënia vjen me shumë përfitime. Dhe, disa nga këto përfitime mund të zgjasin një jetë. Jeni e befasuar? Të gjitha ato që mund të ju duken të mërzitshme gjatë shtatzënisë.

Natyrisht, me shtatzëninë ju gjithashtu merrni jeni më të vëmendshme rreth asaj që konsumoni dhe çfarë bëni. Ju do të arrini të lini duhanin me lehtësi, ndryshe nga ato që nuk janë shtatzënë, të cilët mund të kenë nevojë për një rehabilitim për të hequr dorë nga cigarja. Ju do të jeni në gjendje të minimizoni edhe pijen tuaj. Ju do të hani ushqime të shëndetshme për shumë muaj të ardhshëm, këtë herë me qëllim të kujdeseni mirë për të voglin tuaj kur është në barkun tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Besoni apo jo, mund të bëni shumë më mirë sesa gratë që nuk janë shtatzëna në palestër. Gratë shtatzëna kanë një metabolizëm të madh. Kapaciteti i tyre aerobik rritet me tridhjetë për qind, dhe gjokset e tyre pompojnë dy herë sasinë e rregullt të gjakut. Fenomeni zgjat edhe disa muaj pas lindjes, kështu që nëse tendencat tuaja të fitnesit mund të barten gjatë shtatëzanisë deri në periudhën pas lindjes, mund të mbeteni më të fortë se kurrë.

Ndryshimet e humorit janë një gjë gjatë shtatzënisë, por ato janë gjithashtu momentale. Shumicën e kohës, ju jeni të relaksuar, sepse nuk e shihni më veten tuaj të nxituar në disa gjëra. Ju keni privilegjin që njerëzit të jenë të vëmendshëm ndaj jush, disa mund të ofrojnë ndihmë për të kryer detyrat tuaja, keni arsye të mira për të shtyrë zvarritjen dhe do të shkarkoni ngarkesat më të mëdha gjatë shtatzënisë. Bekoni hormonet e shtatzënisë që ju bëjnë të ndiheni mirë./Gazeta Shneta/