5 shenjat paralajmëruese që mund të tregojnë ndërlikimet e shtatzanisë

2020-10-19 në ora 23:02

Shtatzania kërkon pushim dhe kujdes optimal për të siguruar një lindje të qetë. Sidoqoftë, shumë herë një nënë në pritje mund të përballet me komplikime gjatë procesit.

Qofshin faktorë të jashtëm, kushte shëndetësore ose një keqtrajtim, komplikimet mund të lindin lehtësisht gjatë kësaj kohe të ndjeshme, transmeton Gazeta Shneta.

Kontraktimet

Megjithëse ngërçet e lehta të barkut janë të zakonshme gjatë shtatzanisë, gjërat bëhen serioze nëse filloni të përjetoni kontraktime të rënda. Kontraktimet e rregullta dhe të dhimbshme, shumë para datës së caktuar mund të jenë një shenjë e hershme e lindjes.

Gjakderdhje e rëndë

Shumë gra ankohen për gjakderdhje gjatë ditëve fillestare të shtatzanisë gjë që është mjaft normale. Njihet gjithashtu si gjakderdhje implantuese. Nëse përjetoni gjakderdhje të rëndë dhe atë në fund të shtatzanisë atëherë duhet ta merrni seriozisht.

Shkarkime të mëdha vaginale

Ndërsa shkarkimi nga vagina është i zakonshëm gjatë shtatzanisë, nxjerrja e lëngjeve mund të jetë e rrezikshme. Zakonisht mund të jetë një shenjë e prishjes së ujit dhe nëse ndodh disa ditë para datës së lindjes, atëherë mund të përbëjë një kërcënim serioz për shtatzaninë.

Probleme me shikim

Marramendje dhe vizion i paqartë mund të ndodhin gjatë dy muajve të fundit të shtatzanisë. Nëse po përballeni me telashe ndërsa përqendroheni ose keni vizion të paqartë shumë shpesh, atëherë duhet të kontaktoni mjekun menjëherë. /GazetaShneta/