6 gjëra që çdo nënë duhet t’i dijë rreth problemeve të mëlçisë gjatë shtatzënisë

2018-07-28 në ora 12:34

Shtatzënia është përplot me kthesa derisa lëkura e ndjeshme paraqitet në trupin tuaj gjatë kësaj periudhe.

Zakonisht, kjo është për shkak të rritjes së hormoneve ose shtrirjes së lëkurës së barkut kur foshnja rritet.

Por nëse kruajtja është intensive, e pakontrollueshme dhe këmbëngulëse, është një zonë e kuqe- një që holestasis i shtatzënisë që  shkakton rrjedhjen e ngadalësuar të acideve për të lëvizur qarkullimin e gjakut, transmeton Gazeta Shneta.

Meqenëse acidet biliare mund të kalojnë placentën dhe të arrijnë foshnjën tuaj, nëse nuk trajtohet, kjo mund të çojë në komplikime si: ankthi i fetusit, kalimi i mekonit, lindja me probleme në mushkëri, lindja e parakohshme dhe hemoragjia e nënës.

Simptomat përfshijnë kruarje, urinë e errët dhe dhimbje të barkut./Gazeta Shneta/