7 gjëra që askush nuk ju tregon për periudhën pas lindjes

2018-06-07 në ora 17:38

Përgatituni për sfidat emocionale, mendore dhe fizike që vijnë menjëherë pas lindjes. Mësoni se çfarë ndodh me trupin dhe mendjen tuaj pas lindjes, gjeni se si të gjesh sa duhet dhe të merrni këshilla për vetë-kujdes.

Do të kesh një furi emocionesh, që do të filloni të shqetësoheni për gjëra që asnjëerë nuk keni menduar se do t’i keni në mendjen tuaj; Është e zakonshme të keni nevojë për të qarë pas lindjes. Por në qoftë se ju ndiheni në këtë mënyrë për më shumë se 2 javë, telefononi gjinekologun tuaj.

Nuk do të kesh mundësi të bëni gjumë të mjaftueshëm,  prisni që të zgjoheni të paktën 3 deri në 4 herë gjatë natës, transmeton Gazeta Shneta; Mos i hidhni rrobat tuaja të lindjes! Duhen 6 deri në 8 javë për mitër tuaj të tkurret përsëri në gjendje normale. Menduat se u bëtë me kontraktime? Jo! Ju ende do t’i ndjeni ato ndërsa mitra juaj zvogëlohet poshtë.

Nëse flokët tuaj janë më të trashë gjatë shtatzënisë, ato mund të fillojnë të bien sërish. Mos u shqetësoni për këtë është krejtësisht normale.

Merrni në shtëpi peceta femërore të trasha nga spitali. Të dyja lindjet vaginale dhe të operacioneve cezariane shkaktojnë shkarkimin vaginal të quajtur ‘lochia’. Lochia përbëhet nga gjaku, bakteret, dhe indet e zbrazura nga rreshtimi i mitrës tuaj. Mos u shqetësoni – kjo do të vazhdojë në rreth 10 ditë.

Ndoshta do të djegë kur të uleni në banjo, sidomos nëse keni qepje nga një lot.  Shumë nëna të reja përjetojnë kapsllëk dhe hemorroide. Mundohuni ta merrni lehtë.  Përqendrohuni në atë që është më e rëndësishme: të kujdeseni për fëmijën tuaj dhe veten tuaj. Mbani mend se edhe keni nevojë për kujdes!/Gazeta Shneta/