7 infeksionet vaginale që asnjëherë nuk duhet t’i injoroni

2018-02-10 në ora 12:50

Zakonisht, keni kruarje, dhimbje dhe shkarkim të pazakontë ose ndjeni një erë të pazakontë.

Megjithatë, ekzistojnë lloje të ndryshme të infeksioneve vaginale, ndonjëherë nuk ka ndonjë rëndësi të madhe.

Janë infeksione shumë të zakonshme dhe asgjë për të cilën nuk shqetësohen me të vërtetë, transmeton Gazeta Shneta.

Vaginoza bakteriale, ndodh kur sasia e baktereve të quajtura lactobacill është shumë i ulët.

Klamidia, sipas Health Daily, kjo është sëmundje bakteriale e transmetuar seksualisht më e shpeshtë në SHBA.

Gonorrhea, kjo është e zakonshme dhe e shërueshme, por nëse nuk trajtohet me kohë mund të ketë efekte serioze anësore.

Ekzistojnë disa forma të infeksioneve vaginale të shkaktuara nga virusi, por dy nga ato të rëndësishme përfshijnë HSV dhe HPV.

Zakonisht plagët e vaginës apo në vulvë, duhen të trajtohen tek mjeku./Gazeta Shneta/