7 veprime që çdo grua duhet të bëjë pas seksit për të pasur një vaginë të ‘lumtur’

2018-08-20 në ora 19:35

Lajm i mirë është se ka disa gjëra shumë të thjeshta për të bërë pas seksit për të mbajtur vaginën tuaj dhe epshin tuaj po aq në formë.

Edhe nëse natyra nuk bën thirrje për seks, gratë që vuajnë nga UTI-të e rregullta duhet të përdorin banjën, rekomandon Dr Alyssa Dëeck.

“Kur keni marrëdhënie , bakteret nga rektumi – që është në afërsi shumë të ngushtë me uretrën dhe vaginën – mund të afrohen me uretrën dhe mund të shkaktojnë infeksion, veçanërisht në gratë që janë të prirura ndaj UTI-ve “, thotë Dr. Dëeck. “Urina nxjerr bakteret që janë mekanikisht të pranishme në fund të uretrës”, shpjegon ajo, transmeton Gazeta Shneta.

Një koncentrat boronicë një herë në ditë, në formën e një pilule boronice mund të ndihmojë në parandalimin e UTI-ve, thotë Dr. Dëeck.

Dehidrimi ndikon në të gjithë trupin tuaj – përfshirë vaginën tuaj. Plus, qëndrimi i hidratuar mund të ndihmojë bakteret që shkaktojnë brejtje të bezdisshme të UTI nga fshikëza juaj.

Ushqimet e lehta pas seksit janë më të mirat. “Kosi dhe ushqime të tjera të fermentuara kanë të njëjtat baktere të mira që gjenden në vaginë”, thotë Dr Kelly Kasper, një mjek në Universitetin e Indiana University./Gazeta Shneta/