8 faktorët që mund të shkaktojnë urinim të tepërt

2020-03-01 në ora 19:00

Një person i shëndetshëm ruan rreth 13.5 oz urinë në fshikëzën e tyre derisa të ndjehet sikur ka nevojë për tualet.

Sipas ekspertëve, tejkalimi i mesatarës së urinimit është 8 herë në ditë dhe mund të jetë si shenjë që diçka nuk është mirë me juve, transmeton Gazeta Shneta.

Thirrja urgjente për të urinuar

Mund të keni një fshikëz zë vogël

Mund të tingëlloj e çuditshme por pirja e pakt e ujit mund të iu bëjë që të shkoni më shpesh në banjë. Kur idratimi rrezikohet, urina bëhet më e përqendruar dhe për rjedhojë më irrituese për fshikëzën duke shkaktuar ndjesinë se duhet të urinoni më shpesh.

Një nevojë e vazhdueshme për të urinuar mund të tregojë gjithashtu një infeksion ose gurë në veshka. Ato zakonisht shoqërohen me simptoma të tjera të tilla si dhimbje të forta të shpinës ose anës dhe siklet kur urinoni.

Dobësia ose dyshemena e legenit gjithashtu mund të bëjë që një grua të ketë më shumë nevojë për banjë.

Nëse shkoni në banjë shumë më shumë se 8 herë në ditë, mund të keni një fshikëz tepër aktiv, një gjendje zakonisht tek personat e moshuar si mosha nervore së bashku me trupin. Plus, mund të ketë kushte të tjera mjekësore që rrisin nevojën për urinim.

Disa ilaçe, si ato të përdorua për të trajtuar hipertensionin, për shembull, janë diuretikë dhe mund të rrisin numrin e nevojës për të urinuar.

Mund të tregojë edhe diabetin. Një nga simptomat kryesore të sëmundjes është etja e tepërt dhe vazhdimisht shkuarja në banjë.

Problemet e tjera më serioze mund të jenë skleroza e shumëfishtë dhe tumoret që rriten në bark. /GazetaShneta/