8 vjeçarja që gjeti aksidentalisht kurën e kancerit?

2017-05-24 në ora 20:44

Një vajzë tetë vjeçare nga Mançester kishte një ide për një metodë të thjeshtë dhe efektive të trajtimit të kancerit ndërsa bisedonte me prindërit për darkë.

Tetëvjeçarja Kamila Lisanti nga Mançester u dha idenë që ndryshoi krejtësisht rrjedhën e studimit që merret me gjetjen e shërimit për kancerin dhe rezultatet e habitën të gjithë.

Në fakt, babai i saj Michael është një onkolog i famshëm, i cili prej kohë ka punuar në këtë hulumtim, ai e pyeti vajzën e tij për darkë, se si do ta trajtonte kancerin. Vajza mendoi për këtë dhe tha se do të përpiqej me antibiotikë, “njësoj si me një dhimbje të fytit”.

Profesor Lisanti dhe bashkëshortja e tij Federica, e cila është gjithashtu pjesë e ekipit hulumtues në Universitetin e Mançesterit, provuan teorinë e saj dhe u mahnitën nga rezultatet. Duke përdorur antibiotikë të zakonshëm dhe shumë të lirë, ata arritën të shkatërronin plotësisht qelizat e kancerit.

Disa antibiotikë pengojnë qelizat për të prodhuar mitokondrimet, të cilat janë në fakt motorët e secilës qelizë. Qelizat e kancerit të stenës, të cilat prodhojnë një tumor, shpesh kanë një numër të madh mitokondri.

Gjatë hulumtimit të kryer, të menaxhuar me antibiotikë të thjeshtë, të cilat janë shumë më të lira se çdo terapi për tumor, për të shkatërruar mostrat e qelizave burimore të marra nga kanceri i gjirit, mushkërive, prostatës, pankreasit, ovarian, lëkurës dhe trurit.

Më e rëndësishmja, antibiotikët nuk dëmtojnë qelizat e shëndetshme.

Profesor Lisanti beson se antibiotikët mund të jenë zgjidhje e sigurt dhe me kosto efektive për trajtimin e kancerit, dhe të gjitha në sajë të vajzës së tij tetëvjeçare.

– Në fillim mendova se ishte naive, kanceri i trajtuar me antibiotikë, por doli se Camilla kishte të drejtë – tha babai i tij krenar, duke shtuar se vajza e tij ëndërron të bëhet mësuese.

Hapi tjetër është testimi për njerëzit, veçanërisht gratë që vuajnë nga kanceri i gjirit.

Për të nderuar vajzën që dha dijeni dha një kontribut të madh në këtë hulumtim, prindërit e saj e quanin atë si autor të studimit./Gazeta Shneta/