A ndikon shtatëzania në infeksionin në traktin urinar

2017-10-22 në ora 12:50

Nuk ka ndonjë studim të bërë rreth kësaj qështje që tregon që shtatëzania ndikon në ndonjë infeksion në traktin urinar. Megjithatë ka një rrezik në këtë aspekt.

Arsyeja është për shkak të rritjes së numrit të hormoneve muskulor që ndikojnë në ngadalësimin e urinës, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Po ashtu muskujt humbin fuqinë e tyre gjatë shtatëzanisë prandaj bëhet më e vështirë të urinoni lirshëm si më herët.

Kjo i jep bakterieve më shumë kohë të veprojnë pasi urina në traktin urinar ngadalësohet, dhe kështu bakteriet kanë mundësi të veprimit më të madh.

Gjatë shtatëzanisë urina është më pak acidike, dhe përmban më shumë glukozë, duke shtuar faktorë që ndikojnë në shtimin e bakterieve. /Gazeta Shneta/