Ajo çfarë ka bërë kjo artiste me shenjat e shtatzënisë, do iu lë gojëhapur (FOTO)

2017-07-24 në ora 10:08

Mediat jo gjithmonë bëjnë një punë të mirë përsa i përket trupave të grave. Photoshop dhe mjetet e tjera të redaktimit shpesh fshijnë shenjat e vogla që ne të gjithë kemi. Femrat mund të kushtëzohen me mendimin se ato duhet të duken gjithmonë të bukura.

Por artistja 21-vjeçare Cinta Tort Cartro nga Spanja po sfidon këtë stigmë duke shpërndarë imazhe të bukura në llogarinë e saj Instagram që tregojnë bukurinë e vërtetë të trupave të grave – shenjat dhe të gjitha, transmeton Gazeta Shneta.

Obsérvalas, léelas, descúbrelas y ámalas. Estrías ??❤️?? Des de bien pequeñitxs nos hacen odiar todo aquello que tenemos en nuestro cuerpo e intentan constantemente que eliminemos todo aquello que para ellos no es normal: las manchas, las pecas, los pelos, y un sinfín de cosas más, y… las estrías. Las estrías son aquellas marcas que muchxs de nosotrxs tenemos en la piel. Me pasé años odiándolas e intentando encontrar una manera de eliminarlas, hasta que me dí cuenta que si no las aceptaba no me estaba aceptando a mi misma. Hace unos pocos años que he empezado a trabajar el amor propio y a aceptar y ver todo lo que hay en mi cuerpo. Aceptar todo esto es aceptar tus raíces, tu historia, todo lo que hay en él y, al fin y al cabo, aceptarte a ti misma. Las estrías son parte de nuestra esencia, nuestros momentos, de nuestras vidas, de nuestras historias y de nosotrxs. Son tan bellas que no se como a veces consiguen que las odiemos. Observarlas es terapéutico. No dejas que se metan con todo lo que tienes y todo lo que eres. Quererse es un acto revolucionario.

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on

“Ka shumë lloje të trupave, ashtu siç ka edhe shumë lloje të shenjave pas shtatzënisë.”, shkroi Cinta në instagram.

“Është koha që ne të fillojmë e të duam të mirën tonë, pasi në fund të fundit ky është mjeti i komunikimit me botën. E nëse nuk do e pëlqejmë mjetin që përdorim për të komunikuar, vështirë se do të ndjehemi të lira.”

Si dhe shenjat e shtatzënisë, artistja gjithashtu sfidon pikëpamjen se menstruacionet janë të shëmtuara ose të turpshme duke krijuar imazhe, duke përdorur vezullim dhe bojë për të përshkruar menstruacionet./Gazeta Shneta/

#manchoynomedoyasco

A post shared by ¿ Cinta Tort Cartró (@zinteta) on