Aktivitetet të cilat duhet t’i shmangni gjatë shtatzënisë

2018-08-05 në ora 10:26

Është mirë të shmangni çdo aktivitet që ju vë në rrezik për rënien ose rrit mundësinë e traumës në barkun tuaj kur jeni shtatzënë.

Rreziku juaj për lëndim varet pjesërisht nga niveli juaj i aftësisë. Por konsideroni se aftësia juaj për të ruajtur ekuilibrin tuaj ka gjasa të ulet kur shtatzënia juaj përparon dhe qendra juaj e gravitetit të ndërrohet.

Këtu është një listë e disa aktiviteteve që mund të shkaktojnë probleme gjatë shtatëzanisë:

Shëtitja në parkun lojërat: Rrëshqitjet që mund të pësoni për shkak të aktivitetit të fëmijëve si dhe ndalesa të papritura mund të lëndojnë foshnjën tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Çiklizmi nuk është një ide e mirë për gratë shtatzëna, por vozitësit me përvojë mund të jetë në gjendje të vazhdojë deri në tremujorin e dytë të tyre, kur një qendër zhvendosje e gravitetit ndikon në ekuilibër dhe mund të bëjë çiklizmin të rrezikshme.

Sportet me kontakt: Futbolli, basketbolli, volejbolli dhe hokej ju vënë në një rrezik të lartë dëmtimi nga një top, një përplasje me një lojtar tjetër ose një rënie gjatë lojës.

Zhytja: Ajo mund të jetë e dëmshme për fëmijën tuaj pasi mund të goditeni me forcë në ujë./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.