Anestezia: Metoda për lehtësimin e dhimbjeve gjatë procesit të lindjes

2018-08-05 në ora 06:27

Gjatë lindjes tuaj, ju do të keni mundësi të ndryshme të lehtësimit të dhimbjes në dispozicion për ju. Këto opsione mund të ndryshojnë në varësi të gjendjes tuaj mjekësore.

Gjatë një shpërndarjeje vaginale normale, një mundësi e thjeshtë është që të administroni ilaçet e dhimbjes. Mjekimi i dhimbjes mund të jetë i mjaftueshëm për të pakësuar dhimbjen ndërsa kaloni nëpër fazën e parë dhe të dytë të lindjes.

Ka raste, megjithatë, kur ju do të ndiheni më shumë lehtësim të dhimbjes se ajo që ju jeni duke marrë nga mjekimi për dhimbje. Në këto raste, mund të bëhet procedura e quajtur ‘epidurale’. Një epidural është një procedurë ku një tub i vogël do të vendoset përmes lëkurës së shpinës duke përdorur një gjilpërë, transmeton Gazeta Shneta.

Gjilpëra pastaj hiqet, dhe ilaçet e veçanta të dhimbjes i jepen përmes tubit për t’ju siguruar një nivel më të lartë lehtësimi dhimbjesh. Ky ilaç është dorëzuar në mënyrë tipike deri sa foshnja të lind.

Nëse keni planifikuar për një lindje cezariane paraprakisht, ose kjo mënyrë e lindjes është e rekomanduar gjatë kohës që jeni në punë, por nuk keni epidurale, do të keni më shumë gjasa të merrni anestezi spinale.

Anestezia kurrizore është një injeksion i mjekësisë përmes lëkurës së shpinës suaj të poshtëm. Ky ilaç do ta mprehë pjesën e poshtme të trupit tuaj, përkohësisht, kështu që nuk ndjen asnjë dhimbje gjatë operacionit./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.