Arsyet pse duhet të keni marrëdhënie çdo ditë

2020-02-14 në ora 21:03

Për shum çifte, kjo mund të jetë një sfidë. Për shkak të jetës dinamike shumë çifte largohen nga marrëdhëniet çdo ditë e më shumë.

Përfitimet nga marrëdhëniet janë të shumta, transmeton Gazeta Shneta.

Imunitet më të lartë

Njerëzit që kanë marrëdhënie 1-2 herë në javë kanë tre herë më shumë imunoglobinë.

Redukton stresin

Endorfina dhe oksitocina lëshohen gjatë marrëdhënieve, dy kimikate të fuqishme që ndihmojnë në largimin e ankthit dhe të depresionit.

Ndalon dhimbjet

Endorfinat e lëshuara gjatë orgazmës ngjajnë me morfinë dhe kanë të njejtat efekte që stimulojnë receptorët e morfinës në tru duke lehtësuar në mënyrë efektive dhimbjen.

Flini më mirë

Gjatë seksit, truri lëshon norepinefrin, serotonin dhe varopresin të cilat mund të ndihmojnë në gjum cilësor. Endorfina ju bën të ndjeheni më mirë gjithashtu qetësojnë mendjen dhe trupin tuaj.

Keni energji më shumë

Glukoza në sistemin tuaj pas një orgazme rrit përformancën e trurit tuaj dhe trupi juaj mund ta përdorë atë si energji./GazetaShneta/