Babai rus vendos të rrit vetë djalin me sindromën Down pasi e ëma e refuzon atë

2020-10-16 në ora 19:16

Mijëra familje në të gjithë botën janë përballur me Sindromën Down.

Bëhet një sfidë e vërtetë për prindërit kur dëgjojnë mjekët të zbulojnë se fëmija i tyre mund ta ketë, këtë gjendje gjenetike shkruan Bright Side përcjell Gazeta Shneta.

Shumë fëmijë përfundojnë në kujdestari, por ka njerëz që janë të bindur se të paturit një fëmijë me një gjendje të veçantë është një bekim, e jo ​​një barrë.

Ne në Bright Side i kërkuam babait Evgeny Anisimov të na tregonte historinë e tij rreth pritjes së djalit me Sindromën Down.

Evgeny është një baba i vetëm që po rrit djalin e tij Misha, i cili ka Sindromën Down, dhe ne do të dëshironim që ju të ndjeni këtë shpërthim emocional së bashku me ne.

Misha ishte një fëmijë shumë i dëshiruar dhe i shumëpritur. Evgeny dhe gruaja e tij po përgatiteshin të prisnin djalin e tyre.

Ata kishin rregulluar një lindje në qendër të familjes dhe pas orëve të gjata të procesit, prindërit e lumtur dëgjuan britmat e para të djalit të tyre.

Pikërisht në minutat e para pas lindjes së foshnjës, prindërit dëgjuan një lajm tjetër nga mjeku obstetër: “Kam frikë se fëmija juaj ka Sindromën Down”.

Për t’i shtuar edhe më shumë kësaj situate, u zbulua se Misha i vogël kishte pneumoni dhe mjekët po luftonin për të shpëtuar jetën e tij.

Mamaja e foshnjës nuk ishte e gatshme për të rritur një fëmijë me gjendje të veçantë.

Ajo këmbënguli se ata kishin nevojë ta dërgonin në një jetimore. Por babai Evgeny ishte i palëvizshëm në vendimin e tij: edhe nëse kjo do të thoshte përmbysjen e familjes së tij, ai do të merrte të gjithë përgjegjësinë dhe do të rriste fëmijën vetëm.

Ai dhe gruaja e tij së shpejti u ndanë dhe jeta e re “baba-nënë” filloi për Evgeny.

Pasi Misha u shërua nga pneumonia, Evgeny e dërgoi në shtëpi dhe kështu filloi zinxhiri i sfidave të prindërimit.

Një nga çështjet më të vështira dhe sfiduese si prind i ri ishte ushqyerja me gji. Për fat të mirë, kishte njerëz që nuk qëndruan indiferentë ndaj kësaj familje dhe së shpejti Misha kishte një dhuruese të qumështit të gjirit.

Që kur lindi Misha, babai i tij ka dëgjuar shumë mendime gjykuese dhe të ashpra.

Por miqtë e vërtetë mbetën aty dhe filluan të merrnin pjesë aktive në jetën e dyshes baba-bir.

Ata kanë dërguar dhurata dhe gjëra që janë të nevojshme për kujdesin e përditshëm të fëmijës dhe shpesh vijnë për të vizituar Mishan për të parë se si po rritet me kënaqësi ky vogëlushi i mbarë. /Gazeta Shneta/