Brenda barkut: Një udhëtim magjik i spermës në drejtim të vezës

2018-07-21 në ora 16:59

Përveç gjithë argëtimit, trupat tuaj po ndërtojnë tensione që shpresoni të përfundoni në orgazmë.

Duke pasur një orgazmë gjithashtu ka një funksion të rëndësishëm biologjik. Në meshkuj, orgazma nxit farën e spermës në vaginë dhe deri në qafën e mitrës afërsisht 10 milje në orë.

Forca e derdhjes i jep spermës një fillim të mirë të kokës në rrugën e tyre për vezën. Një grua nuk ka nevojë të orgazmës që konceptimi të ndodhë. Kontraktimet e buta të mitrës mund të ndihmojnë spermatozoidin, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë çifte pyesin veten nëse një pozicion i veçantë seksi është më i mirë për konceptim. Askush nuk e di me siguri. Gjëja më e rëndësishme në lidhje me seksin është se ju jeni të dy duke pasur një kohë të mirë dhe ju jeni duke bërë atë shpesh të mjaftueshme.

Jo të gjitha femrat ovulojnë gjatë ciklit të tyre ose në të njëjtën kohë në ciklin e tyre çdo muaj. Sa e dimë vërtet për atë që ndodh brenda mitrës, ndërsa një fetus rritet nga një embrion në një fëmijë me madhësi të plotë./Gazeta Shneta/