Burrat nuk duhet të qëndrojnë në sallën e lindjes, kjo është arsyeja

2018-08-16 në ora 19:38

Gratë duhet të lihen vetëm për të lindur në paqe pa çrregullimin e partnerit të tyre në shtratin e lindjes.

Një tjetër zonjë përshkruan se si ditën pasi burri i saj e kishte parë atë të shpëtonte fëmijën e tij, ai kishte ikur në qytetin e tij të lindjes të Romës dhe nuk u kthye më kurrë?

Për shumë njerëz, pasojat emocionale të shikimit të partnerit të tyre që lindin foshnjën e tyre kurrë nuk mund të kapërcehen. Kur isha i përfshirë fillimisht në obstetrikë në vitet pesëdhjetë, ishte e padëgjuar që një burrë të ishte i pranishëm kur fëmija i tyre ishte duke lindur.

Lindja e fëmijës ishte kryesisht një çështje e gruas, zakonisht i kryer në shtëpi dhe ndërkohë që një burrë mund të ishte në afërsi në kohën e lindjes, ai zakonisht do të gjendej në kuzhinë, duke vluar me ujë dhe prandaj do të humbiste ngjarjen aktuale.

Megjithatë, deri në vitin 1970, një lëvizje grave filluan të kërkonin që burrat e tyre të ishin të pranishëm në lindje, një ndryshim që filloi të ndodhte në shumë vende perëndimore në të njëjtën kohë.

Ka shumë arsye për këtë, duke përfshirë faktin se lindja ishte duke u përqendruar gjithnjë e më shumë në spitale e jo në shtëpi dhe rritja e familjes më të vogël bërthamore nënkuptonte që gratë gjithnjë e më shumë u kthyen tek burrat e tyre për mbështetje në të gjitha fushat e jetës së tyre sesa duke u mbështetur në nënat ose vjehrrat.

Ajo që nuk e kishim parashikuar në atë kohë ishte se kjo kërkesë e rastit nga një lëvizje grash do të bëhej doktrinë, për disa vite. Nga të Shtatëdhjetët, të gjitha gratë shtatzëna thonin se nuk mund të imagjinonin lindjen pa burrin e tyre në anën e tyre.

‘’Në përgjithësi, kam vënë re se sa më shumë që burri ka marrë pjesë në lindje edhe më e keqe ka qenë lindja e gruas dhe aq më të larta janë rreziqet e “simptomave post-natale”, shpjegon gjinekologu Michel Odent.

Dhe jo vetëm që burri ishte pothuajse gjithmonë i pranishëm në lindje, por me gruan e tij e kapi dorën gjatë lindjes dhe bërtiste për siguri, ai u bë pjesëmarrës aktiv.

Në atë kohë, besohej gjerësisht se kishte shumë përfitime që duhej të merrnin nga prania e babait. Kur është fjala për lindjes, burrat këshillohen më mirë që të qëndrojnë larg./Gazeta Shneta/