Çarja e mitrës gjatë lindjes, gjithçka që gratë duhet të dinë

2018-08-15 në ora 17:31

Çarja e mitrës është një dukuri e rrallë dhe katastrofike që prek një nga 1.5.14 shtatzënitë ose 0.07% të grave shtatzëna.

Shenjat dhe simptomat që lidhen me këputje të mitrës gjatë lindjes përfshijnë rrahjen e shpejtë të zemrës, rënie të presionit të gjakut, dhimbje të rënda të barkut, gjakderdhje e tepërt vaginale, humbje e tonifikimit të muskulit të mitrës etj., të cilat në rast se shfaqen, duhet lajmëruar ofruesin tuaj shëndetësor, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse çarja e mitrës shkakton gjakderdhje të rëndë, trajtimi i vetëm është nëpërmjet histeroktomi. Ose, do të ndodhte ndonjë prerje cezariane emergjente, e përcjellur me transfuzion gjaku.

Çarja e mitrës nuk duhet t’ju pengojnë të planifikoni një lindje vaginale nëse mjeku juaj mendon se është mjaft e sigurt për ju. Bisedoni me mjekun tuaj për këtë, jepni të gjithë informacionin e nevojshëm duke përfshirë historinë e hollësishme mjekësore ose lindjet dhe operacionet e mëparshme./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.