Çfarë dëmi në shëndet mund t’iu sjell mbajtja e teshtimës?

2017-04-12 në ora 21:52

Një teshtimë është shumë e fuqishme. Në varësi të madhësisë së hundës dhe kapacitetit tuaj të mushkërive, forca teshtitëse është midis 100 dhe 500 milje në orë!

Duke e mbajtur hundën, ose duke e mbyllur gojën, i gjithë ajri nuk mund të lirohet dhe ka për të shkuar diku tjetër, e cila mund të shkaktojë dëme të papritura shkruan Reader’s digest, transmeton gazetashneta.

Forca e ajrit duke u shtyrë me shpejtësi në tubat Eustachian mund të ndikoj në daullen e veshit dhe kockat e vogla që dridhen kur dëgjojmë tinguj.

Herën tjetër kur do t’iu vjen të teshtini mos e ndaloni atë, vetëm bëjeni atë në bërrylin tuaj dhe pastaj lani duart./Gazeta Shneta/