Çfarë duhet të bëni për t’u mbrojtur nga infeksionet gjatë shtatzënisë

2018-08-19 në ora 13:37

Këtu janë disa mënyra që ju mund të përpiqeni të parandaloni infeksionet gjatë shtatzënisë.

Lani duart: Larja e duarve rregullisht mund të ndihmojë në reduktimin e përhapjes së ftohjeve, gripit dhe infeksioneve të tjera, si citomegalovirusi.

Lani duart: Para përgatitjes ose gjatë ngrënies së ushqimit;  Pas trajtimit të mishit të papërpunuar, vezëve të papërpunuara ose perimeve të palara; Pas qenieve rreth kafshëve shtëpiake;  Pas ndërrimit të pelenave, fshirjen e hundëve, ose marrjen e lodrave, transmeton Gazeta Shneta.

Përgatitni ushqimin siç duhet: Trajtoni ushqimet në mënyrë të sigurt sa herë që lani, përgatitni, gatuani dhe ruani ato. Lani thikat, enët që përdoren për të përgatitur mish të papërpunuar, peshk ose shpezë para se t’i përdorin ato për ushqime të tjera.

Vaksinohet: Vaksinat mund t’ju ndihmojnë të mbroni veten dhe fëmijën tuaj nga infeksione të caktuara gjatë shtatëzanisë. Disa vaksinime janë të sigurta gjatë shtatzënisë, por të tjerët nuk janë.

Bisedoni me ofruesin tuaj për t’u siguruar që çdo vaksinim që merrni gjatë shtatzënisë është i sigurt. Sigurohuni që vaksinat tuaja të përditësohen para se të mbeteni shtatzënë./Gazeta Shneta/