Çfarë duhet të dini përreth orarit të gjumit tek fëmijët e porsalindur?

2017-04-20 në ora 18:38

Të porsalindurit flenë shumë, rreth 16 deri në 20 orë në ditë. Foshnjat nuk e dinë dallimin midis ditës dhe natës. Kështu që ajo mund të qëndroj gjithë natën dhe të fle gjatë gjithë ditës.

Për ta ndihmuar atë të rregulloj orarin e gjumit, ditën ekspozojeni atë në rrezet e diellit dhe zhurmën e ambientit. Gjatë natës, ndizni dritat dhe minimizoni zhurmën shkruan Pregnancy Video, transmeton Gazeta Shneta.

Të sapolindurit nuk arrijnë një fazë shumë të thellë të gjumit, kështu që ata do të zgjohen lehtë.

Të sapolindurit zakonisht zgjohen për jo më shumë se një orë.

Mos u habitni nëse foshnja bën një sy gjum edhe pasi të zgjohet. Në rreth 6 deri në 8 javë, ajo do të vendoset në një orar më të parashikueshëm./Gazeta Shneta/