Çfarë është testi me vezë që tregon nëse do të mbeteni shtatzënë

2018-09-09 në ora 10:47

Megjithëse nuk përdoret më gjerësisht, testi i sfidës së Clomiphene Citrate është projektuar për të ndihmuar në vlerësimin e rezervës ovale dhe cilësinë e vezëve.

Nëse e keni testin, mjeku juaj do t’ju udhëzojë që të merrni një dozë të ilaçeve Clomid (ose siç dihet nga emri i saj clomiphene citrate), gjë që ndihmon në nxjerrjen e ovulacionit. Ju do të keni gjakun tuaj të tërhequr në ditën e 3 të ciklit tuaj për të matur nivelet e hormonit stimulues të folikulit, transmeton Gazeta Shneta.

Pastaj ju do të merrni ilaçet në ditët 5 deri 9. Gjaku është tërhequr përsëri në ditën 10 për të matur të njëjtat hormone. Nëse nivelet tuaja janë të ulëta, kjo është një tregues i mirë që ju keni një rezervë normale ovariane.

Vini re se vetë provat nuk janë një mënyrë shumë e saktë për të parashikuar nëse do të mbeteni shtatzënë.

Është më shumë një tregues nëse mund të keni një problem, dhe nëse po, çfarë lloj trajtimi mund të jetë më e dobishme./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.