‘Çfarë ndjesie është të lindësh kur ke dy vagina’

2017-11-15 në ora 17:13

Laurie Martino ishte 26 vjeçe, në mes të lindjes së fëmijës të parë të saj ndërsa kuptoj se kishte dy mitra.

Në moshën 3 vjeçare, ajo u diagnostifikua me ç’rregullime të refluksit të veshkëve pas një sulmi infektiv në traktin urinar dhe iu nënshtrua operacionit në moshën 9 vjeçare për ta korrigjuar problemin, transmeton Gazeta Shneta

Gjithsesi, gjatë lindjes, pasi mjeku dy herë dështoi në rrokullisjen e djalit të saj, duke e dëmtuar fort stomakun gjatë procesit, ai e hapi Laurie-n me prerje cezariane për t’ia nxjerrur djalin nga stomaku.

Pasi kishe hapur stomakun e saj, ai ishte befasuar kur kuptoi se nëna kishte dy mitra.

“Kisha frikë kur më treguan rreth kësaj gjendjeje. Kisha frikë pasi që kam përjetuar një abort më parë. Mbaj mend të gjitha ato emocionet si të ishin sot.”, tha Laurie.

Gjendja e saj anormale kongjenitale quhet didelphys uterus; ajo prek rreth një në 2.000 gra, shumë prej të cilave as nuk e dinë se e kanë atë./Gazeta Shneta/