Çfarë ndodh me foshnjën kur nëna qanë gjatë shtatzënisë

2018-06-08 në ora 12:43

Kur foshnja është brenda barkut të nënës së saj, ekziston një lidhje e pabesueshme që fillon të formohet që nga fillimi. Një nënë dhe një fëmijë në rritje ndajnë lëndë ushqyese përmes një kordoni kërthizor, por një gjë tjetër që ata ndajnë është edhe mirëqenia e saj emocionale.

Një fëmijë në mitër mund të ndjejë edhe emocionet e nënës. Kur një grua ndjen emocione pozitive, si ndjenja e dashurisë, të qenit dashamirës, ​​ndjenjë optimiste ose e gëzuar, ndikon në fëmijën e saj në një mënyrë të mirë.

Kur ajo ndjen emocionet negative, ajo mund të ketë një efekt jo aq të madh në fëmijën e saj, transmeton Gazeta Shneta.

Studimi finlandez, megjithatë, i botuar në ‘’American Journal of Psychiatry’’, studioi ndikimet e kësaj  në shtatzëninë dhe gjeti se gratë që aktualisht qëndruan në këto gjendje në fakt rrezikojnë të kenë komplikime.

Një nga këto komplikime përfshin probleme të frymëmarrjes për foshnjën, që do të thotë se mund të kalojë shumë kohë në njësinë e kujdesit intensiv neonatale sapo të lindin.

Pra, ka të mirat dhe të këqijat për të qëndruar në medikamente, pasi nivelet e larta të ankthit, të cilat mund të shkaktohen nga depresioni, mund të shkaktojnë punë të parakohshme ose lindje të vdekura./Gazeta Shneta/