Çfarë ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale me trupin tuaj

2018-08-25 në ora 12:30

Përveç gjithë argëtimit, trupat tuaj po ndërtojnë tensione që shpresoni të përfundoni në orgazmë. Duke pasur një orgazmë gjithashtu ka një funksion të rëndësishëm biologjik.

Në meshkuj, orgazma nxit farën e spermës në vaginë dhe deri në qafën e mitrës afërsisht 10 milje në orë. Forca e derdhjes i jep spermës një fillim të mirë të kokës në rrugën e tyre për vezën.

Një grua nuk ka nevojë të orgazmës që konceptimi të ndodhë. Kontraktimet e buta të mitrës mund të ndihmojnë spermatozoidin, por këto ndodhin edhe pa pasur orgazëm, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë çifte pyesin veten nëse një pozicion i veçantë seksi është më i mirë për konceptimin. Askush nuk e di me siguri. Gjëja më e rëndësishme në lidhje me seksin është se ju jeni të dy duke pasur një kohë të mirë dhe ju jeni duke bërë atë shpesh të mjaftueshme.

Jo të gjitha femrat ovulojnë gjatë ciklit të tyre ose në të njëjtën kohë në ciklin e tyre çdo muaj. Për të përmirësuar shanset tuaj për konceptim, synoni të bëni seks çdo dy ditë ose tri ditë gjatë gjithë ciklit tuaj./Gazeta Shneta/