Çfarë ndodh me beben në bark kur nëna agjëron, kujdes nga këto gjëra

2018-06-07 në ora 14:00

Periudha e agjërimit praktikohet nga shumë gra të besimit islam, por një kategori e grave shtatzëna janë në dilema se a duhet të agjërojnë apo jo, apo se si ndikon direkt tek bebja në bark.

Megjithëse agjërimi nuk do të ndikojë fëmijën në mitër, mund të ketë probleme më afatgjata. Hulumtimet kanë zbuluar dy hipoteza në lidhje me efektet fetale:

Foshnjat me peshë më të ulët të lindjes: Nën-ushqyerja e lidhur me agjërimin gjatë shtatëzanisë mund të ndikojë në rritjen e fetusit. Gjithashtu, organet që po zhvillohen do të dëmtohen jashtëzakonisht shumë. Kjo mund të ndodhë për shkak të pamjaftueshmërisë së lëndëve ushqyese, shkruan MomJunction, transmeton Gazeta Shneta.

Pasojat që mund të zhvillohen në jetën e mëvonshme përfshijnë problemet e veshkave dhe rrezikun e diabetit të tipit 2 (i cili mund të çojë në sëmundje koronare të zemrës); Dëmtimi njohës: Kufizimet ushqyese gjatë agjërimit mund të ngrenë nivelet e hormonit kortizol, gjë që mund të rezultojë në dëmtime kognitive tek fëmijët.

Ju duhet të prishni agjërimin kur filloni të përjetoni simptomat e mëposhtme:

Fitimi ose humbja e peshës; Frekuenca e zvogëluar e urinimit ose urinës së errët me ngjyrë që mund të jetë një shenjë e dehidrimit; Kapsllëk, dispepsi, dhimbje koke, letargji, ethe, nauze dhe vjellje; Një rënie në lëvizjet e foshnjave ose lindjes si dhimbje

Nëse simptomat nuk shqetësohen, ju mund të vazhdoni agjërimin, por ndiqni një rutinë kur thyeni agjërimin dhe hani shëndetshëm./Gazeta Shneta/