Çfarë ndodhë brenda një minuti në botë? (VIDEO)

2017-04-30 në ora 16:31

Shkenca zbulon se çka ndodh në një hapësirë prej gjashtëdhjetë sekondash.

Mund të jetë vetëm një moment i shkurtër në kohë, por shumë gjëra mund të ndodhin në një minutë të vetëm.

Dhe në disa raste numrat janë tronditës – në vetëm një minutë, njeriu mesatar i rritur do të humbasë rreth 96 milionë qeliza nga trupi i tij dhe Toka do të kompletojë 1800 kilometra përgjatë rrugëtimit të saj rreth diellit shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.
Në një minutë të vetme, njerëzit në mbarë botën shikojnë 64,444 orë të Netflix, thotë video – dhe mbi 83,000 njerëz kanë marrëdhënie seksuale.
Në krye të kësaj, rreth 300 orë video janë të ngarkuara në YouTube.

Dhe, në të njëjtën kohë, njerëzit kërkojnë rreth 2.4 milionë pyetje në Google
.
Në të gjithë botën, njerëzit konsumojnë gjithsej 25 milionë produkte Coca Cola në një minutë.

Në një nivel më personal, video gjithashtu tregon për shumë procese që ndodhin në trupin e njeriut.

Sipas videos, trupi prodhon rreth 120-180 milion qeliza të kuqe të gjakut në një minutë.

Ndërsa një person mund të humbasë 96 milion qeliza në një minutë, 96 milionë qeliza gjithashtu riprodhohen gjatë kësaj kohe, duke zëvendësuar ato që kanë humbur.

Dhe, fetuset zhvillojnë neuronet me një normë prej 250,000 në minutë, zbulon video.

Në SHBA, 1.5 vetë do të divorcohen në atë kohë të shkurtër, ndërsa 116 do të martohen përreth botës.

Vetëm 258 bebe do të lindin në një minutë të caktuar, ndërsa 83.300 njerëz janë duke bërë seks./Gazeta Shneta/