Çfarë ndodhë nëse pa dashje gëlltisni një çamçakëz?

2017-07-12 në ora 20:04

Gjatë tërë fëmijërisë jemi paralajmëruar se gëlltitja e çamçakëzit do të shkaktojë dëme madhore në organizmin tonë, sidomos në stomak.
Por, sa qëndron ky fakt dhe ku stacionohet çamkçakëzi pasi të rrëshqasë në fytin tonë?

Çamçakëzi përbëhet nga substancat për shije, sheqernat, ngjyra artificiale dhe baza kryesore. Në momentin që e gëlltisni çamçakëzin, ai fillimisht arrinë në mëlqinë tuaj, e cila për shkak të konsverantëve dhe ngjyrës e largon tutje menjëherë për të mos shkaktuar reaksion alergjik, shkruan Gazeta Shneta
Pasi të arrijë në stomak, acidi dhe enzimat që gjendet aty absorbojnë ngjyrën, bazën dhe sheqernat e çamçakëzit. Dhe, brenda 24 orëve, organet intestine e largojnë çamçakëzin nga organizmi pa lënë pas ndonjë pasojë!

Prandaj, nuk ka arsye për t’u shqetësuar për gjithë çamçakëzat e gëlltitur deri tani. Vetëm se doktorët sugjerojnë të mos bëhet zakon, për arsyen se çdo gjë e tepruar mund të ketë edhe efekte anësore. /Gazeta Shneta/