Çfarë pire duhet t’i jepni bebes!

2017-03-29 në ora 06:53

Piret janë një ushqim shumë i shëndetshëm për bebet tuaja, përcjell Gazeta Shneta.

Më poshtë, do gjeni piret me të cilat preferohet t’i ushqeni bebet, që gjithashtu u japin vitamina të shumtë.

-Pire apo lëngun e pemëve si molla,pjeshka apo dardha.

-Pire të perimeve si patate,karotë,kungull dhe selino.

-Kos i përgatitur në shtëpi.

-Buding të përgatitur me miell të orizit dhe qumësht të thjeshtë apo qumësht formulë.

-Piresë me perime,mund të ja shtoni pak oriz dhe një sasi të vajit.

-Të kuqen e vezës ( fillimisht ¼ e më pas të shtohet sasia).

-Prej muajit të 7të mund të konsumohet spec i mbushur(dollma) me mish, ushqim me perime dhe mish si dhe qofte të skarës pa erëza(me mishin e tërhequr dy herë).

-Nga muaji i 7të-8të,mund të fillohet me ushqim nisheste ( pilaf,makarona apo bukë).

*Pasi që qumështi i lopës, mund të shkaktojë gjakderdhje të fshehur në zorrë,nuk ka përmbajtje të mjaftueshme të hekurit,dhe pasi që mungesa e proteinave të huaja mund të shkaktojë alergji, atëherë mire të mos konsumohet fare vitin e parë.

Mund t’i jepet buding me kos.