Çfarë u rekomandon kardiologu pacientëve të tij rreth Covid-19

2020-03-25 në ora 19:27

Koronavirusi Covid-19 e ka kthyer botën përmbys.

Pacientët e mi nga sëmundjet e zemrës janë veçanërisht të shqetësuar për shkak të raporteve të fundit që ata mund të jenë në rrezik më të madh shkruan Dr.Todd Hurst për WebMd transmeton Gazeta Shneta.

Sidoqoftë, do të theksoj që informacionet e reja po bëhen të disponueshme rregullisht, dhe mendimet dhe rekomandimet janë subjekt i ndryshimeve.

Pesë gjëra kritike që të gjithë duhet të bëjmë u shpreh kardiologu Hurst është:

-Qëndroni në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur dhe minimizoni kontaktet tuaja sociale.

-Lani duart tuaja shumë me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda ose përdorni një sanitizues dore me bazë alkooli.

-Nëse keni një ethe, simptoma të frymëmarrjes, apo edhe simptoma të stomakut, izoloni veten dhe telefononi mjekun tuaj.

-Vazhdoni me zakonet tuaja të mira shëndetësore.

-Vazhdoni të ushtroheni, hani ushqim dhe veçanërisht përqendrohuni në teknikat tuaja efektive të menaxhimit të stresit.

Ndërsa është e vërtetë që shumica e njerëzve do të kenë sëmundje të butë me Covid-19, arsyeja për të cilën ne të gjithë duhet të ndjekim rekomandimet e mësipërme është e dyfishtë:

Të mbrojmë popullsinë tonë më të rrezikuar dhe të bëjmë gjithçka që mundemi për të ulur rrezikun për të mbingarkuar sistemin tonë të kujdesit shëndetësor dhe profesionistëve tanë të kujdesit shëndetësor. /Gazeta Shneta/