Çka është sindroma e hiperstimulimit ovarian

2018-11-28 në ora 15:25

Kjo sindrom ndodh kur vezoret tuaja, tej reagojnë ndaj barnave të fertitlitetit që ju jeni duke i marrur.Me ketë rastë vezorët tuaja mund të shtohen më shumë se normalja, duke bërë që të rrjedh një lëngë në barkun tuaj.

Nëse përdorni barna për fertilitet, duhet të dini që ka edhe efekte anësorë ndaj kësaj, sic njihet me emrin OHSS, shkruan Baby Center, transmenton Gazeta Shneta.

Pothuajse të gjitha rastet e OHSS janë të lehta, por ndodh që ndonjëherë të jenë më të rënda dhe dhe më të rrezikshme duke quar në komplikime serioze.

OHSS mund të ju kap, nëse jeni duke marrur barna për fertilitet, gjithashtu ju mund të prekeni nga kjo sindromë nëse:

  • Jeni të reja deri 35 vjet
  • Keni sindromën policisitike të vezoreve
  • Keni pasur me heret OHSS