Darka më partnerin tuaj është mënyra më e lehtë të humbi peshë!

2017-03-22 në ora 09:57

A është mënyra më e lehtë për të humbur peshë kur ju nuk hani shumë pjata ushqimi vetëm?

Sipas një hulumtimi të bërë nga Universiteti i Indianës në Pensilvania dhe Universiteti i Akronit, kjo mund të jetë çështja, transmeton Gazeta Shneta.

Larg dietave dhe planeve të ushqimit, hulumtuesit gjetën se një darkë më një burrë mund të ndihmojë të humbni peshë në një periudhe më të gjatë kohore.

Studimi  ka gjetur të dhëna që gratë pavetëdije hanë porcione më të vogla dhe konsumojnë më pak kalori kur hanë së bashku më një burrë. Pra, pa pasur nevojë të limitoni vetveten ose ta ndiqni një dietë strikte, ju mund të humbni peshë dukë ngrenë darkë më partnerin ose shokun tuaj.

Gjithsesi, duke dalë me shoqen tuaj pas një kohe të gjatë për darkë ose për ndonjë shujtë të lehtë nuk ka të njëjtin efekt.

Sipas të gjitha gjasave, gratë hanë më pas kalori kur janë në shoqëri të gjinisë së kundër sesa kur janë në shoqëri të gjinisë së njejtë.

Kur mendoni të hani një shujtë me shoqet tuaja, duhet ta keni parasysh se ju jeni më të kujdesshme në numrin e kalorive dhe hani më pak kur jeni në shoqëri të ndonjë burri.

Kështuqë nëse jeni një burrë apo një grua, ju duhet të hani një darkë më një burrë që të konsumoni më pak kalori pa vetëdije. /Gazeta Shneta/