Dashuria ndikon në shëndetin tuaj

2017-02-14 në ora 11:01

Faktet e fundit dëshmojnë se dashuria është e mirë për shëndetin. Nëse jeni të martuar, bashkëjetoni apo thjesht jeni në një lidhje dashurie, mundësia është shumë më e vogël që të vuani nga depresioni, se sa personat që janë beqarë.

Për të pasur përfitime të mira shëndetësore secili njeri duhet të ketë në krahë një partner, ka argumentuar Dr. Raj Persaud në Simply Irresistible për Psikologjinë e joshjes.

Normat më të ulëta të vdekshmërisë janë gjetur tek ata persona të cilët e kishin emëruar personin e dashur si burim kryesor të mbështetjes emocionale dhe afërsisë.

Shkencëtarët kanë bërë apel nëpër botë që njerëzit duhet të hapin zemrën dhe të dashurohen që të jenë me fleksibil në jetë, shkruan independent.co.uk.