Depilimi gjatë shtatëzanisë, cila formë është më sigurt për shëndetin e juaj dhe foshnjës në rritje

2020-10-09 në ora 19:16

Depilimi me lazer synon pigmentin e errët në flokë dhe shkakton dëme termike ose mekanike në gjëndrën e flokut.

Nuk ka studime që vlerësojnë sigurinë e heqjes së qimeve me lazer gjatë shtatzënisë shkruan burimi American Pregnancy Association, përcjell Gazeta Shneta.

Shumë ofrues të kujdesit shëndetësor rekomandojnë shmangien e heqjes së qimeve me lazer gjatë shtatzënisë për shkak të mungesës së informacionit në lidhje me efektin në fetus.

Nëse vendosni të bëni elektrolizë, gjinjtë duhet të shmangen nga tretmani në tremujorin e fundit, veçanërisht nëse do të ushqeni me gji bebin tuaj.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatëzanisë KLIKO KËTU.

Ndërsa, në javët e fundit të shtatzënisë, duhet të shmangni barkun nga depilimi sepse është shumë i ndjeshëm dhe do të ishte shumë e pakëndshme për ju në këtë pikë të shtatzënisë.

Shumë elektrologë kërkojnë një letër autorizimi nga ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor që lejon trajtimin gjatë shtatëzënësisë.

Gjatë kësaj periudhe, ju mund të zbuloni se lëkura juaj reagon ndryshe ndaj depilimit gjatë shtatzënisë. Ajo mund të jetë më e ndjeshme; duke përdorur një locion qetësues antiseptik para dhe pas depilimit që mund të zvogëlojë djegien ose pickimin.

Megjithëse nuk është opsioni më i lehtë gjatë shtatzënisë, rruajtja është gjithmonë opsioni më i lirë dhe më i përshtatshëm.

Përdorni një krem ​​hidratues të mirë çdo ditë, kështu që kur të rruani lëkura juaj do të jetë e butë dhe elastike.

Hidratuesit që përmbajnë vitaminë E kanë ndihmuar disa gra të rruhen më rrallë. Herën tjetër kur të jeni në dyqan, shikoni të gjitha aromat dhe ngjyrat e shkëlqyera të xhelave për rruajtje dhe blini një brisk të ri special.

Për fund vlen të ceket se gjithmonë është më mirë të këshilloheni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor para depilimit. /Gazeta Shneta/