A dëshironi të verifikoni a jeni shtatzënë? E gjitha që ju nevojitet është pasta e dhëmbëve (Video)

2017-07-27 në ora 19:58

Gjithnjë e më shumë femra në botë përdorin pastën e dhëmbëve kur dëshirojnë të verifikojnë se a janë shtatzëna.

Megjithatë, ekspertët tërheqin vërejtjen që kjo metodë nuk është edhe aq e sigurt.

Femra zakonisht dyshon në shtatzëni kur i mungojnë menstruacionet. Atëherë është e mundshme të bëhet testi i shtatzënisë nga urina dhe gjaku, të cilat janë më të sigurta dhe japin më shumë informacione.

E gjitha që ju është e nevojshme është pak pastë dhëmbësh, të cilën me siguri çdo shtëpi e ka, transmeton Telegrafi.

Më së miri do të jetë që pasta të jetë e bardhë, sepse kimikatet të cilat përdoren për ngjyrë dhe shije, mund të zvogëlojnë saktësinë e rezultatit.

Përzini një sasi të vogël urine me pastën e dhëmbëve në një gotë plastike. Testi jep rezultate më të mira nëse e bëni herët në mëngjes, me rastin e shkuarjes së parë në tualet.

Kjo ka të bëjë me faktin që urina e parë e mëngjesit ka më së shumti hormone të shtatzënisë (HCG).

Nëse jeni shtatzënë, përzierja do të ketë flluska dhe do të marrë ngjyrë të kaltër. Përshkrimin e hollësishëm të testit shikojeni në video.