Dhurimi i gjakut gjatë shtatzënisë, a është i sigurt?

2018-07-21 në ora 13:34

Kryqi i Kuq dekurajon gratë shtatzëna për dhurimin e gjakut. Ju mund ta ndjeni se kjo është e padrejtë. Por nuk është ndonjë formë e diskriminimit. Trupi juaj prodhon gjak shtesë gjatë shtatzënisë.

Por, ju keni nevojë për këtë gjak për të mbajtur jetën e fëmijës tuaj në mitër. Nëse shkoni dhe dhuroni gjak, do të vendosni qarkullimin tuaj dhe fëmijën tuaj nën stres, sipas Kryqit të Kuq, transmeton Gazeta Shneta.

Nuk ka ndonjë arsye të qartë përse një grua shtatzënë nuk duhet të dhurojë gjak. Por anemia është një shqetësim i madh gjatë shtatzënisë dhe dhurimi i gjakut mund ta keqësojë gjendjen.

Ju gjithashtu nuk jeni të këshilluar që të dhuroni gjak derisa ushqeni me gji fëmijën tuaj. Kryqi i Kuq Australian rekomandon një periudhë pritjeje prej nëntë muajsh pas lindjes para se të lejoheni të jepni gjak.

Kjo ndodh sepse foshnjat me gji varen nga qumështi i gjirit për të gjitha nevojat e tyre ushqyese. Dhurimi i gjakut mund ta mohojë disa prej mineraleve esenciale./Gazeta Shneta/