Diabeti gjatë shtatzënisë mund të shfaq rreziqe si për nënën ashtu edhe për foshnjen

2020-06-14 në ora 10:12

Shtatzënia me diabet të tipit 2 mund të rezultojë në një numër rreziqesh dhe komplikimesh duke e bërë të vështirë edhe për nënën edhe për foshnjen gjatë gjithë shtatzënisë.

Meqenëse diabeti dihet se ndikon në organet e rëndësishme, ai paraqet një rrezik më të madh nëse vazhdon të mos zbulohet tregon Parentig.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

 

Kjo pastaj mund të rezultojë në:

-Praninë e një infeksioni në traktin urinar duke shkaktuar ethe dhe rritje të temperaturës së trupit;

-Një ndërtim i trupave të ndryshëm ketone që janë të dëmshëm për shtatzëninë;

-Hipertensioni;

-Lindja e parakohshëm.

Ndërsa këto rreziqe prekin kryesisht nënën, foshnja nuk është e kursyer nga efektet e saj dhe mund të duhet të përballet me një numër kushtesh si mbipesha dhe ndjeshmëri ndaj diabetit./GazetaShneta/