Disa kuriozitete të rëndësishme për foshnjat

2018-10-15 në ora 06:32

Foshnjat janë pjesa dhe dhurata më e çmuar që mund t’i bëhet çdo njeriu në botë transmeton Gazeta Shneta.

Koka e fetusit në fillimet e shtatzënisë është sa gjysma e gjithë trupit të foshnjës.

Në muajin e gjashtë të shtatzënisë shumica e organeve janë të zhvilluara dhe kockat kanë filluar të forcohen më shumë. Megjithatë një foshnjë e lindur para javës 26 mund të ketë probleme serioze me shëndetin.

Foshnjat në vende të ndryshme të botës qajnë ndryshe, kjo ndodh në varësi të gjuhës së nënës.

Foshnjat lindin me plotë 300 kocka në trup.

Në javën e tretë të shtatzënisë fillon të zhvillohet truri i fëmijës.

Në javën e dhjetë fillojnë të zhvillohen shenjat e gishtërinjëve.

Placenta fillon të funksionojë në javën e tretë të shtatzënisë.

Gjunjët e fëmijës nuk zhivllohen në shtatzëni por pas lindjes.

Duhet minimalisht 16 javë për ta zbuluar saktësisht gjininë e foshnjës.

Fetusi fillon të hapë sytë nga java e 30 të shtatzënisë./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.