Disa nga mënyrat për pastrimin e artiereve, në mënyrë natyrale

2017-07-18 në ora 13:58

Shkaku më i madh i vdekjes në Shtetet e Bashkuara të Amerikës është sëmundja kardiovaskulare. Megjithatë, kjo nuk duhet të shqetësohet sepse lajmi i mirë është se ju mund ta shmangni këtë.

Të gjithë ju duhet të bëni është që të kujdeseni për arteriet tuaja. Nëse ka yndyrë dhe kolesterol të ndërtuar në muret e arterieve tuaja me atë, ka një formim të pllakës.

Kur kjo ndodh, arteriet tuaja bëhen të ngushta dhe të vështira, kjo është një kusht që njihet si arterioskleroza.

Dhe kur kjo ndodh, ka një reduktim të rrjedhjes së gjakut në zemër, dhe kjo mund të çojë në dhimbje në siklet dhe në gjoks, kusht që njihet si angina.

Nëse pllakata hapet e hapur që mund të krijojë një mpiksje gjaku. Dhe nëse koagulimi i gjakut është i madh që nga ana tjetër mund të krijojë një bllokim të plotë të rrjedhjes së gjakut dhe që çon në sulme në zemër.

Dhe në rast se është një arterie që ndodhet ose çon në tru, dhe kjo arterie bllokon një goditje që do të ndodhë.

Për më tepër, bllokimi i arterieve mund të ndodhë për shkak të LDL dhe sasive të tepruara të atij kolesteroli.

Mirëpo, ne kemi rekomandimet e duhura rreth kësaj gjendjeje:

  1. Ndaloni së konsumuari duhan
  2. Ndiqni dietën mediterriane
  3. Rregulloni gjumin
  4. Fokusohuni në yndyrërat tua
  5. Shpeshtoni aktivitetet fizike
  6. Ndaloni së konsumuari sheqerin dhe kripën
  7. Konsumoni frutat që mbështesin shëndetin e zemrës./Gazeta Shneta/